Analize de laborator

Analizele de laborator sunt una dintre cele mai obiective optiuni de diagnostic medical. Mai mult decat atat, permit monitorizarea starii de sanatate a animalului dumneavoastra de companie.
Animalele au capacitatea de a disimula mult mai bine durerea si suferinta, de aceea de cele mai multe ori atunci cand ne dam seama ca animalul nostru nu se simte bine starea lui este deja mai grava decat ne-am fi asteptat.
Un simplu set de analize de sange poate detecta probleme de sanatate in stadiu incipient, permitand instituirea unui tratament curativ sau a unor diete alimentare adecvate.
La fel ca si pentru noi oamenii, analizele de laborator pentru prietenii nostri necuvantatori trebuie efectuate regulat, recomandabil o data pe an pentru animalele tinere (caini si pisici pana in 6-8 ani) si de 2 ori pe an pentru animalele batrane.
Rezultatul acestor controale ii pot spune medicului veterinar ceea ce animalul nu poate.
In cazul in care companionul dumneavoastra nu se simte bine sau are o boala cronica, analizele de laborator devin obligatorii. Informatiile furnizate de catre un profil de analize sunt cruciale in stabilirea unui diagnostic corect si in monitorizarea corespunzatoare a evolutiei unei boli cronice.