Chirurgie veterinara

Putem efectua interventii chirurgicale generale precum sterilizari sau castrari, sutura plagilor, indepartarea formatiunilor cutanate etc.
Consultatiile preoperatorii sunt efectuate pentru evaluarea si stabilirea protocolului chirurgical.
Din cauza riscurilor generale inerente la anestezie, in special pentru pacientii in varsta sau foarte tineri, pentru cei cu boli grave sau cronice, este recomandabil sa se efectueze investigatii paraclinice amanuntite inainte de efectuarea anesteziei. In timpul procedurii chirurgicale pacientul va fi sustinut perfuzabil.
Externarea are loc cand pacientul este trezit din anestezie, iar monitorizarea postoperatorie arata ca este apt pentru a pleca acasa in siguranta.
Postoperator se va administra terapia specifica combaterii durerii, luand in considerare necesitatile proprii fiecarui pacient si proceduri in parte; este foarte important sa se asigure un confort postoperator pentru ca pacientul sa se vindece in cel mai scurt timp.
Controalele postoperatorii se fac periodic pentru a verifica procesul de vindecare si, eventual, ajustarea tratamentului postoperator.