Servicii veterinare

CONSULTATII VETERINARE

Te asteptam la Vet Pulse pentru consultatii veterinare destinate juniorilor, controale de rutina sau consultatii pe probleme specifice de sanatate.
Examenul clinic reprezinta cel mai important pas in stabilirea unui diagnostic corect. Problemele medicale pot fi prevenite prin efectuarea unui consult medical de rutina si tratarea din timp a eventualelor afectiuni care pot aparea. Comunicarea cu medicul veterinar este extrem de importanta, deoarece acesta te poate ajuta sa iei cele mai corecte decizii legate de cresterea, ingrijirea si nutritia animalului tau.

TRATAMENTE VETERINARE

Dupa o examinare clinica amanuntita urmata, dupa caz, de investigatii paraclinice, medical veterinar va stabili diagnosticul si schema de tratament ce trebuie urmata.
Fie ca este vorba de proceduri clinice simple sau de proceduri complexe, tratamentele reprezinta o parte importanta in rezolvarea unei probleme medicale.
Este necesar ca intotdeauna, aceste proceduri sa fie efectuate cu un inalt profesionalism. Astfel, orice manopera efectuata trebuie sa aiba in vedere o contentie adecvata a animalului, respectarea regulilor de asepsie, cunoasterea foarte buna a tehnicii manoperelor respective, a dozelor medicamentelor folosite si a caii de administrare a acestora.

VACCINARI

Bolile infectioase sunt afectiuni foarte grave, urmate de cele mai multe ori de moartea animalului. Uneori, dupa lungi si costisitoarea tratamente se obtine vindecarea animalului, dar cu grave repercursiuni asupra dezvoltarii ulterioare. Aceste boli pot fi prevenite printr-o vaccinare corespunzatoare.
In fiecare an multe animale, de toate varstele, se imbolnavesc si mor din cauza bolilor infectioase ce ar fi putut fi prevenite prin vaccinare.
In primul an de viata se vor efectua mai multe vaccinuri in scopul instituirii unei imunitati solide la animalele tinere care sunt mai predispose la imbolnavire. Vaccinarea initial nu protejeaza insa animalul pe viata. El va avea nevoie de un rapel anual pentru a reinoi imunitatea dobandita in urma vaccinarii initiale.

DEPARAZITARI

Una din cele mai frecvente afectiuni intalnite la animalele este parazitoza. Parazitii, fie interni sau externi, pot afecta tot organismul prin localizarea lor si prin efectele pe care le au asupra intregului sistem.
Diagnosticul se pune usor, uneori prin simpla observatie, alteori cu ajutorul examenelor paraclinice.
Tratamentul consta in administrarea de produse antihelmintice. Cereti sfatul medicului veterinar! Nu administrati animalutului dumneavoastra orice produs antiparazitar. Pentru a evita eventualele intoxicatii, acestea se vor administra numai la recomandarea medicului veterinar.

ANALIZE LABORATOR

Analizele de laborator sunt una dintre cele mai obiective optiuni de diagnostic medical. Mai mult decat atat, permit monitorizarea starii de sanatate a animalului dumneavoastra de companie.
Animalele au capacitatea de a disimula mult mai bine durerea si suferinta, de aceea de cele mai multe ori atunci cand ne dam seama ca animalul nostru nu se simte bine starea lui este deja mai grava decat ne-am fi asteptat.
Un simplu set de analize de sange poate detecta probleme de sanatate in stadiu incipient, permitand instituirea unui tratament curativ sau a unor diete alimentare adecvate.
La fel ca si pentru noi oamenii, analizele de laborator pentru prietenii nostri necuvantatori trebuie efectuate regulat, recomandabil o data pe an pentru animalele tinere (caini si pisici pana in 6-8 ani) si de 2 ori pe an pentru animalele batrane.
Rezultatul acestor controale ii pot spune medicului veterinar ceea ce animalul nu poate.
In cazul in care companionul dumneavoastra nu se simte bine sau are o boala cronica, analizele de laborator devin obligatorii. Informatiile furnizate de catre un profil de analize sunt cruciale in stabilirea unui diagnostic corect si in monitorizarea corespunzatoare a evolutiei unei boli cronice.

CHIRURGIE VETERINARA

Putem efectua interventii chirurgicale generale precum sterilizari sau castrari, sutura plagilor, indepartarea formatiunilor cutanate etc.
Consultatiile preoperatorii sunt efectuate pentru evaluarea si stabilirea protocolului chirurgical.
Din cauza riscurilor generale inerente la anestezie, in special pentru pacientii in varsta sau foarte tineri, pentru cei cu boli grave sau cronice, este recomandabil sa se efectueze investigatii paraclinice amanuntite inainte de efectuarea anesteziei. In timpul procedurii chirurgicale pacientul va fi sustinut perfuzabil.
Externarea are loc cand pacientul este trezit din anestezie, iar monitorizarea postoperatorie arata ca este apt pentru a pleca acasa in siguranta.
Postoperator se va administra terapia specifica combaterii durerii, luand in considerare necesitatile proprii fiecarui pacient si proceduri in parte; este foarte important sa se asigure un confort postoperator pentru ca pacientul sa se vindece in cel mai scurt timp.
Controalele postoperatorii se fac periodic pentru a verifica procesul de vindecare si, eventual, ajustarea tratamentului postoperator.

STOMATOLOGIE VETERINARA

Imaginati-va cum ar fi sa stati saptamani, luni sau chiar ani fara a va spala pe dinti. In ciuda importantei, igiena dentara este una dintre cele mai neglijate componente din rutina de ingrijire a animalutului. Ceea ce incepe a fi doar o respiratie urat mirositoare si dintisori galbeni, in timp poate trece intr-o problema serioasa si costisitoare. Aproximativ 85% dintre caini adulti si pisici sufera de afectiuni dentare pana la varsta de 2 ani. Nu numai ca acest lucru creeaza discomfort extrem, dar poate duce si la infectii in tot organismul, ce pot compromite bunastarea generala a animalului dumneavoastra de companie.
Mergeti periodic la consultatii cu animalul dumneavoastra, astfel medical veterinar in urma examenului clinic efectuat poate observa din timp daca sunt probleme stomatologice si va institui o conduit terapeutica.