Tuns caini si pisici

TUNDEREA BLANITEI:

Tunsul este un procedeu de infrumusetare care necesita multă rabdare, pricepere și dragoste fata de animale.

Dacă a trecut prea mult timp intre perieri și animalul dumneavoastră are blana încâlcită și plină de ghemotoace, este bine sa îl aduceți la tuns.

În general, câinii cu blana lunga trebuie tunsi la fiecare 6-8 săptămâni.

Orice blanita încâlcită va menține căldura și umiditatea, ducand la mirosuri neplăcute, roseata și iritatii ale pielii.

TAIEREA GHEARELOR:

Acest procedeu este detestat atât de proprietari, cât și de companionii lor necuvantatori.

Ghearele prea lungi sunt predispuse la rupere, infectii, incarnare sau exfoliere și pot provoca dureri în timpul mersului.

Dacă vor crește prea mult, acestea cauzeaza un stres inutil pentru labutele animalutului, fortand greutatea acestuia pe partea din spate a labei piciorului.

Cele mai multe animale de companie au nevoie de o îngrijire lunara a unghiilor, dar animalul dumneavoastră poate sa aibă nevoie mai des, totul depinzand de rata de creștere și de cât de multă mișcare face, în plus de specia de care apartin – canina, felina etc.

CURATAREA URECHILOR:

Urechile animalului dumneavoastră pot fi un „adevarat rai” pentru bacterii și alte microorganisme, dacă acestea nu sunt mentinute curate.

Este recomandat ca în mod regulat sa mergeți la cosmetica cu animalul dumneavoastră pentru a i se curata urechile și pentru a indeparta orice urma de mizerie.

Frecventa cu care trebuie făcută aceasta operatie difera în funcție de rasa, vârsta și de nevoile specifice fiecarui animal.

VIDARE GLANDELOR PERIANALE:

Cu siguranța ați observat ca de câte ori cățelul dumneavoastră se întâlnește cu un alt con-frate se saluta adulmecandu-si unul altuia regiunea anala. Face acest lucru deoarece acolo se afla glande perianale, ce servesc drept „semnatura persoanala”.

De multe ori, animalutul patineaza cu fundul pe sol. Nu este vorba de nici o distracție, ci de o suferinta cauzata de inflamarea acestor glande.

Este recomandat ca lunar sa efectuati aceasta operatie.